me, my fox & you!!!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Με θολό επαγγελματικό προσανατολισμό, μάλλον, βασίστηκα πλήρως στα ένστικτά μου και στις βαθιές επιρροές των δεκαετιών που έζησα αλλά και στο παρελθόν που δεν έζησα και το οποίο συναντούσα καθημερινά μέσα από την τέχνη (ζωγραφική, θέατρο, κινηματογράφο, μουσική, ακόμα και από τον χορό).

H κομψή δεκαετία του ‘30 και του ‘40, η μεταπολεμική αισιοδοξία του ‘50, η απόλυτη δεκαετία του ΄60 και ‘70, η ωφέλιμη «bad taste» των 80s, η μινιμαλιστική πλέον ανάγκη των 90s και το ανακάτεμα της τελευταίας δεκαετίας τους 20ου αιώνα που άρχισε να βρίσκει παρηγοριά σε παλιές ρίζες και αισθητικές ανατροπές, με επηρέασαν βαθιά.

Μπερδεύοντας το παλιό με το καινούργιο, το κλασσικό με το σύγχρονο, το ακριβό με το φθηνό, έμαθα να πειραματίζομαι και να τολμώ. Η τριαντάχρονη πείρα γίνεται ακόμα και σήμερα  η έμπνευσή  αλλά και η διασκέδασή μου στο χώρο που ζω και δουλεύω.

Ωστόσο, μέσα από τις ανατροπές του 21αι., η άποψή μου για τα πράγματα, τους ανθρώπους και την αισθητική, υποστηρίζει πως τη ψυχή μας την καταστρέφει αλλά και την σώζει παράλληλα, η καθημερινότητα που ο καθένας μας διαλέγει να ζει.

Με σπουδές Δημοσίων σχέσεων, Marketing και Διακόσμησης εσωτερικών χώρων, πειραματίστηκα ανάμεσα στον κόσμο της μόδας και της διαφήμισης. Μέχρι που ανακάλυψα ότι η συνύπαρξη του ανθρώπου με το χώρο που ζει και  εργάζεται καθημερινά ή  το χώρο που απολαμβάνει τις διακοπές του, με ενδιέφερε πολύ περισσότερο. Σε όλο αυτό με βοήθησε και η τέχνη της υποκριτικής που σπούδασα για τέσσερα χρόνια παράλληλα με τη δουλειά μου και κατάλαβα πως το να είσαι ο εαυτός σου μέσα στο περιβάλλον που ζεις καθημερινά μοιάζει σαν να είσαι στη σκηνή και να απολαμβάνεις τον ρόλο που ενσαρκώνεις.

Από το 1991 έως και σήμερα συνεργάστηκα με περιοδικά διακόσμησης, διαφημιστικές εταιρείες, ξενοδοχεία με σκοπό την ανακαίνιση και την επιμέλεια φωτογράφισής τους, εταιρείες επίπλων αλλά και ιδιοκτήτες σπιτιών που επισφράγισαν μέσα μου τη σημασία της αισθητικής και πώς η παρουσία της οφείλει να συνδέεται αρμονικά με τον άνθρωπο!

Ως εξωτερική συνεργάτιδα πολλών περιοδικών όπως τα Ευ, Έψιλον, Vogue, Οίκος και κήπος, Οικία και Διακόσμηση αλλά και ως στυλίστρια / διακοσμήτρια για λογαριασμό πελατών όπως ο Varangis, η Satο, η Bo Concept, η Candia Strom, η Kentia S.A, το Margi hotel στη Βουλιαγμένη, το Primarolia στην Ιθάκη, το Icons Hotel στη Σαντορίνη, το Elounda Beach και τη Villa Iokasti στη Κρήτη, συνειδητοποίησα ότι η αισθητική είναι μια «επιστήμη», όπως έλεγε ο Bάρναλης στο δοκίμιό του «Περί Αισθητικής». Πιστεύω ότι έχει πολλούς κανόνες και κώδικες συμπεριφορών που με οδήγησαν, ως επαγγελματία, να προσαρμόζω κάθε χώρο που δημιουργώ ή επιμελούμαι, στις ανάγκες του ανθρώπου που ζει μέσα σε αυτό και όχι το αντίθετο.

Το Δεκέμβριο του 2009 δημιούργησα το Boxes n’ Foxes, ένα φυσικό χώρο στο Παγκράτι με υπηρεσίες διακόσμησης, αντικείμενα σπιτιού και προτάσεις δώρων μέσα στα χειροποίητα «πονηρά» κουτιά μου. Για 9 πολύ δημιουργικά χρόνια συνεργάστηκα με Έλληνες σχεδιαστές αντικειμένων, σχεδιαστές κεραμικών, δημιουργούς κοσμημάτων με υπέροχο σχεδιασμό και σύγχρονη άποψη, φιλοξένησα εκθέσεις ζωγράφων με ιδιαίτερη αισθητική, ενώ γραφίστες, εικαστικοί, καλλιτέχνες, μικρά παιδιά και φίλοι φιλοτέχνησαν τα ωραιότερα κουτιά που πέρασαν από την αγορά στο πλαίσιο εκθέσεων με εμπορικό αλλά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Επίσης επιμελήθηκα από την ιδέα του προσκλητηρίου έως και το catering, γάμους και βαφτίσεις για ιδιαίτερους ανθρώπους που γνώρισα μέσα από το boxes n’ foxes και κατάφερα μέσα από τις προτάσεις δώρων που δημιούργησα  καθώς και τα υπέροχα χειροποίητα κουτιά  μου, να υποστηρίξω ότι η πρόθεση και η αξία ενός δώρου δεν βρίσκεται στο περιεχόμενο αλλά στο πως θα το παρουσιάσεις!!!

Ο φυσικός χώρος ως κατάστημα δεν υπάρχει πια αλλά μέσα από το ανανεωμένο site που ακολουθεί μπορείτε να έρχεστε σε επαφή μαζί μου σε οτιδήποτε αφορά στις υπηρεσίες μου και μπορώ να φανώ χρήσιμη.

Απολαύστε δουλειές μου, διαβάστε τι μπορώ να κάνω για σας, ενημερωθείτε από το blog μου, στείλτε μου φόρμα ενδιαφέροντος αν επιθυμείτε να αναλάβω όποια υπηρεσία και γίνετε φίλοι μου στα social media.

Στο portfolio που ακολουθεί δεν θα δείτε όλες μου τις δουλειές αλλά θα το εμπλουτίζω συνεχώς και θα χαρώ να το παρακολουθείτε.

Χαρά Κονταξάκη

Pin It on Pinterest

Share This