Καλάθι (Το καλάθι σας είναι άδειο.)

είσοδος χρηστών

βρείτε μας στο fb

ποια είμαι

Μ' αρέσει η τάξη! Η τάξη των πραγμάτων, η καθαρότητα των εικόνων, η αρμονία. Μ΄ αρέσει να έχουν τα πράγματα γύρω μου ένα στιλ.

hara kontaxakiΓεννήθηκα πριν από... τόσα χρόνια στην Αθήνα. Μεγάλωσα με την πλήρη απουσία επαγγελματικού προσανατολισμού και μάλλον βασίστηκα πλήρως στα ένστικτά μου και στις βαθιές επιρροές των δεκαετιών που ακολούθησαν.

Την απόλυτη δεκαετία του 60' και 70', την ωφέλιμη «bad taste» των 80s, την μινιμαλιστική πλέον ανάγκη των 90s και το ανακάτεμα ή αλλιώς mix & match της τελευταίας δεκαετίας τους 20ου αιώνα.

Είδα τον εαυτό μου να διαμορφώνει έτσι αποκρυσταλλωμένες απόψεις για τα πράγματα, τους ανθρώπους και την αισθητική και δεν άργησα να καταλάβω ότι τη ψυχή μας την καταστρέφει αλλά και την σώζει παράλληλα η καθημερινότητα που ο καθένας μας διαλέγει να ζει.

Με σπουδές Δημοσίων σχέσεων, Marketing και Ιστορίας Τέχνης στη Βακαλό πειραματίστηκα ανάμεσα στον κόσμο της μόδας και της διαφήμισης. Mέχρι που ανακάλυψα ότι ο κόσμος της διακόσμησης με ενδιέφερε πολύ περισσότερο.

Από το 1991 έως το 2009 – για ένα διάστημα δηλαδή 18 χρόνων – συνεργάστηκα με όλα τα περιοδικά και τις διαφημιστικές που επισφράγισαν μια – πολλές φορές εικονική πραγματικότητα – σε ότι αφορά το φαίνεσθαι, ικανή ωστόσο για να αναπτύξει μέσα μου τη νοοτροπία ενός αληθινού lifestyle που βασίζεται στην προσωπικότητα, στις ανάγκες αλλά και στο βαλάντιο του καθενός.

Μέσα από ρεπορτάζ αγοράς για περιοδικά διακόσμησης, διαφημιστικές καταχωρίσεις, επιμέλεια φωτογράφισης σε καλόγουστα σπίτια, ανακαίνιση χώρων σπιτιών και ξενοδοχείων κατέληξα στο δικό μου μικρόκοσμο για ότι αφορά στην αισθητική, στη διακόσμηση και στη μόδα.

Ως εξωτερική συνεργάτιδα πολλών περιοδικών (Ευ, Έψιλον,Vogue, Οίκος και κήπος, Diva, Diva wedding, Οικία και Διακόσμηση αλλά και ως στυλίστρια/ διακοσμήτρια για λογαριασμό πελατών όπως ο Varangis, η Satο, η BoConcept, η Candia Strom, το Margi hotel, το Primarolia και το Icons Hotel στη Σαντορίνη, συνειδητοποίησα ότι η αισθητική είναι μια «επιστήμη» εν εξελίξει με πολλούς όρους και κανόνες, καθώς και κώδικες συμπεριφορών που σε οδηγούν [που αλλού;] στον ίδιο των άνθρωπο!

Στο τέλος του 2009 δημιούργησα το Boxes n' Foxes, έχοντας ως συνοδοιπόρους ταλαντούχους συνεργάτες γεμάτους πάθος και όραμα. Θα με βρείτε εκεί που το σύγχρονο συνδέεται με το παλιό, το φτηνό με το ακριβό, το καινούριο με το μεταχειρισμένο, το δώρο με το αμπαλάζ, το χειροποίητο με το σαν χειροποίητο, η τέχνη με την καθημερινότητα, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός με ένα καλό βιβλίο και η χαρά της καθημερινότητας με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Χαρά Κονταξάκη

Copyright © 2019 Boxes n' Foxes. Powered by Fork Studios
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.